Laster Arrangementer
Dette event har allerede funnet sted.

Vi ønsker varmt velkommen til en helt ny serie med kurs innenfor forbedring av kommunikasjon og forståelse mellom hest og menneske som starter opp her på Lundehagen denne høsten!

Dette er en serie dagskurs som retter seg spesielt mot utøvere som bruker hest, eller ønsker å bruke hest, i sin jobb som behandlere, terapeuter mm. og som selv ønsker å videreutvikle sin egen kompetanse rundt hesten og det å forstå hesten og kommunisere best mulig med den.

Dette første kurset egner seg for deg som ikke har noe særlig hesteerfaring fra tidligere, eller deg som ønsker å få enda bedre på plass den grunnleggende kunnskapen og forståelsen for hesten, dens atferd og kroppspråk mm., som en grunnmur for all videre arbeid med hest. Det er mulig å ha med seg egen hest, eller du kan leie en hest fra oss her på Lundehagen.

Denne kursserien vil gå vinteren 2021-22 her på Lundehagen. Alle kursene er åpne for alle, men deltakere på kurs nr. 1 vil få førsterett på plass på senere kurs dersom ønskelig. Det er begrenset antall plasser, og førstemann til mølla. Del 1 holdes søndag 7. november. Dato for del 2 blir søndag 12. desember 2021.

(Vi vil sette opp flere av disse kursene etterhvert. Har du planer om en senere utdannelse innenfor hesteassistert psykoterapi her på Lundehagen så kan det være greit å merke seg at deltakelse på kurset Forstå hesten del 1 eller Forstå hesten del 2 i forkant av utdannelsen vil være obligaorisk).

Vi begynner med en teoriøkt hvor vi prater grunnleggende om hesten, både som art og individ. Hvordan hester kommuniserer og hvordan vi best og tydeligst mulig kan kommunisere med den. Vi går gjennom grenser og tydelighet, press og ettergift, motivasjon, lese hestens kroppsspråk, energi og intensjon, hvordan flytte på hesten løs og i leietau. Hvordan skape plass. Hvordan sørge for at det er trygt i en flokk med feks. en pasient og deg og viktige ting for deg å være bevisst, forståelsee av atferd som hesten viser mm.

Deretter har vi en praktisk økt ute i hesteflokker hvor vi jobber litt med flokkdynamikk, hestenes kroppsspråk med hverandre, forståelse av hvor det er trygt å være, evne til å flytte på hestene ved behov, evne til å skape et trygt rom rundt seg og evnt. pasient mm. ulike fremgangsmåter og nyttige verktøy. Målet for økten er å gi deg en større forståelse for hva som skjer, og kan skje, når man jobber i en hesteflokk, samt utvikle din evne til å ta plass og flytte på hestene ved hjelp av energi og intensjon ved behov.

Deretter er det lunsj og en sesjon med spørsmål og svar og refleksjoner fra uteøkten.

Etter dette fortsetter vi to og to på en time hvor hver enkelt jobber håndtering. På de individuelle øktene jobber vi med grunnleggende forståelse av hestens atferd, håndtering og tydelig kommunikasjon. Vi jobber fra bakken. Målet er at du skal få en større forståelse for hvordan du kommuniserer med hesten, og at du kan be den om ulike ting på en måte som er enkelt å forstå for både hesten og deg. Hvis du har spesifikke utfordringer eller spørsmål så adresserer vi selvsagt dem.

Kurset egner seg for deg som ikke har noe særlig hesteerfaring fra tidligere, eller deg som ønsker å få enda bedre på plass den grunnleggende kunnskapen og forståelsen for hesten, som en grunnmur for all videre arbeid med hest. Det er mulig å ha med seg egen hest, eller du kan leie en hest fra oss her på Lundehagen.

OM KURSINSTRUKTØR/TRINE:
Kursinstruktør er Trine Bøhnsdalen. Trine har en allsidig bakgrunn med hest med røtter innenfor blant annet western bruksridning og unghestarbeid. Hun har jobbet med hest, atferd og forståelse av hester på ulike måter gjennom hele livet, både i Norge, Sverige, Australia og USA, og har de siste årene viet stadig mer tid til undervisning og kurs. Nå driver hun sin virksomhet fra Lundehagen hvor det er mulig for hesteeiere å komme for undervisning og kortere treningsopphold. På sin Facebookside http://www.facebook.com/relasjonellhorsemanship deler hun ofte tanker og refleksjoner rundt hest og samspill. Du kan også lese mer om henne på www.trinebohnsdalen.no. eller www.lundehagen.no/samspill.

Trine tar i tillegg en videreutdannlse innenfor hesteassistert psykoterapi og fungerer som hestefaglig under behandlingene her på Lundehagen.

TIDSPLAN:
Dette er en foreløpig tidsplan. Opplegg og tider kan endre seg.

09.00-11.00: Teori
11.00-13.00: Demonstrasjon av arbeid med hester i flokk. Praktisk arbeid med hester i flokk
13.00-14.00: Lunsj
14.00-14.30: Spørsmål og svar, refleksjoner og innspill.
14.30-17.30: 2 stk. får undervisning samtidig i 60 min.

PRISER:
Pris for kurset er 1000 kr. pr. deltaker. Prisen inkluderer anleggsleie. I tillegg kommer pris for leie av hest dersom du ønsker å leie hest fa Lundehagen. Pris for dette er 150 kr.

PÅMELDING BETALING OG AVLYSNING:
Du må gjerne trykke «skal» på arrangementet hvis du ønsker å delta, men husk at påmelding gjøres på e-post til post@lundehagen.no.
Du regnes som påmeldt når du har fått bekreftelse på din påmelding på mail.

Kurset skal betales i sin helhet innen 1. desember.

Betaling gjøres på VIPPS til Lundehagen AS. Skriv kursnavn og dato for kurs på betalingen.

Det er bindende påmelding. Blir du forhindret fra å delta (uansett årsak), forsøker vi å hjelpe deg med å finne en erstatter for din kursplass dersom vi har venteliste, eller du finner selv noen som kan overta plassen din. Dersom dette ikke er mulig må kursplassen betales i sin helhet.

NB: Ved uforutsette hendelser og kurset må avlyses vil du få refundert hele summen du har innbetalt. Dersom kurset endrer dato vil du få refundert summen du har innbetalt og førsterett på plass på ny dato for kurset.

OVERNATTING:
Det er mulig å leie boksplass for din hest.
Pris for dagboks (kun lørdag eller kun søndag): 150 kr.
Pris for helgeboks (lørdag-søndag) 250 kr.
Ha med eget høy. Boksene er ferdig oppfliset og skal møkkes etter bruk. (Du kan også betale for møkking 100 kr.)

Overnatting for tobeinte finnes i nærheten. Vi anbefaler:
– Ringen (1 min. kjøring unna), rimelig overnatting, https://www.ringen-rehab.no/…/private-tilbud-og…/)
– Sveastranda Camping, 18 min. unna, rimelig overnatting, (https://www.sveastranda.no/hytter-leiligheter)
– Mjøsttårnet / Wood Hotel, Brumunddal, 20 min kjøring unna.

VEIBESKRIVELSE:
Kurset holdes på Lundehagen gård, få minutter fra Moelv sentrum. Adressen er Ringsvegen 145, 2390 Moelv.

SPØRSMÅL?
Har du spørsmål kan du gjerne sende oss en mail på post@lundehagen.no.

Velkommen til kurs her på Lundehagen!

Go to Top