HISTORIEN OM LUNDEHAGEN

Lundehagen

Lundehagen

For ti år siden kjøpte Ole Kaare Lunde og Norunn Kogstad Lundehagen gård, beliggende på solsiden av Mjøsa like ovenfor Moelv. Jevnt og trutt har de jobbet mot å utvikle stedet i den retningen de har sett for seg, og nå er mange av brikkene endelig i ferd med å falle på plass. Fra høsten 2021 står et splitter nytt ridehusanlegg klart på gården, hvor særlig det å bruke hest i psykoterapi vil stå i fokus. Målet er å utvikle Lundehagen til et topp moderne samlingssted for alt innen hest, helse og terapi. Med seg på laget har de fått erfarne Mari Aaen og Trine Bøhnsdalen, som sammen med flere andre samarbeidspartnere vil være med på å utvikle Lundehagens tilbud ytterligere i tiden som kommer. Nedenfor kan du lese mer om oss, gården og hestene.

SENTER FOR HEST, HELSE OG SAMSPILL

Lundehagen gård

Lundehagen er en gård beliggende i åssiden ovenfor Moelv og med Innlandets råeste ridehusutsikt. Gården eies av Ole Kaare Lunde og Norunn Kogstad fra høsten 2021 vil et nytt ridehusanlegg komme på plass, med alle fasiliteter nødvendige for å kunne holde kurs, utdanninger, undervisninger og spennende arrangementer. I tillegg til 20×60 isolert ridehall, vil det finnes kafeteria, oppholdsrom, kurslokaler, dusj, toaletter, lokaler for rehabilitering og skoing, mønstringsplass mm. Ute  finnes det gjestepaddocker. Stallen rommere 7 bokser og vil utvides med tiden.

LEGE, BONDE OG ALTMULIGMANN

Ole Kaare Lunde

Ole Kaare har overordnet ansvar for mange av gårdens små og store prosjekter, og har en imponerende ingeniør-evne når det gjelder å passe på detaljer i forbindelse med prosessen rundt ferdigstillelse av det nye ridehusanlegget. Han produserer også høy og ordner med mange store og små arbeidsoppgaver på gården og kan, gjør og fikser det aller meste. Du finner han også på hesteryggen når tiden strekker til. Til daglig jobber Ole Kaare som fastlege i Brumundal og er spesialist i allmennmedisin.

PSYKODYNAMISK PSYKOTERAPEUT

Norunn Kogstad

Norunn er primus motor for utviklingen av Lundehagen som kompetansesenter for hest, helse og samspill. Hun er utdannet psykodynamisk psykoterapeut, jobber som lege i spesialisering i psykiatri og har nylig startet opp en egen psykiatripraksis på gården, hvor hun aktivt bruker hestene på gården i arbeidet.

Norunn har omfattende errfaring innenfor hesteassistert psykoterapi og brenner for å heve kompetansen rundt bruk av hest i psykoterapi. Hun ønsker å utvikle Lundehagen til et kompetansesenter innen fagområdet. Norunn arbeider også som forsker, og har flere større forskningsprosjekter på gang rundt bruk av hest i psykoterapeutisk arbeid, som vil finne sted på Lundehagen de kommende årene.

I tillegg har Norunn flere spennende utdannelser innenfor både yoga, sentrert ridning, hundetrening, hestefysioterapi mm. Hun har ofte litt for mange hunder, hester og katter og en fargerik bukett hester som brukes aktivt i psykoterapiarbeidet.

HESTEANSVARLIG OG COACH/HESTETRENER

Trine Bøhnsdalen

Trine har jobbet med trening av hest og forståelse av hesten hele livet. Hun har en allsidig bakgrunn med hest, fra unghesttrening i Australia og USA til å ha jobbet for ulike trenere innnenfor westerngrenene cutting, reined cowhorse og versatility ranch horse, samt mye atferdsforståelse og problemløsning.

Trine brenner for å hjelpe folk med  å forstå hestene sine enda bedre, ofte ved å forstå og bli bevisst seg selv, og hesten, på et enda dypere nivå. Hun vil være hesteansvarlig under terapiarbeidet på Lundehagen og samarbeide tett med Norunn. Hun tar nå en etterutdaning i hesteassistert psykoterapi. I tillegg har Trine utdannelse innenfor fotografering og journalistikk, og er web- og medieansvarlig for Lundehagen.

Trine har to egne hester og en hund som heter Colt som hun ofte tar med seg på ulike turer og eventyr.

HOVSLAGERMESTER OG REHABANSVARLIG

Mari Aaen

Mari Aaen er en av få faglærte hovslagere i Norge som i tillegg har mesterbrev. Hun har arbeidet fulltid som hovslager i en årrrekke med en jevn og fast kundegruppe, og samarbeider tett med veterinær om ulik type sykeskoing, Mari er svært opptatt av hestens helse og å sørge for å hjelpe hester med å være sunne og friske. Hun er i gang med en utdannelse innen rehabilitering og vil være ansvarlig for rehabiliterings- og hovhelseavdelingen på Lundehagen. I tillegg tar hun en etterutdanning i hesteassistert psykoterapi og vil hjelpe til som hesteansvarlig ved behov.

Mari har en egen hest som brukes til mye forskjellig. Hun er glad i å lage god mat og er opptatt av en sunn og helhetlig livsstil.

DE FIRBEINTE

Hesteflokk

Hestene på Lundehagen

Hestene er en viktig del av Lundehagen og består av en svært fargerik gjeng både når det gjelder størrelse, utseende og personlighet. Flokken teller nå ni stykker, i tillegg til Trines to hester. Hestene brukes i psykoterapiarbeidet i ulik omfang.

De går alle i flokk på en romslig utegang. Et sunt og naturlig hesteliv er viktig når hestene skal fungere i jobben som firbeinte terapeuter.

Her kan du bli litt bedre kjent med dem alle sammen.

Les mer om hestene

Lundehagen gård har adresse Ringsvegen 145, 2390 Moelv. Kort vi fra E6, gode parkeringsmuligheter, overnatting i umiddelbar nærhet. Vi tilbyr kurs og kompetanseheving innenfor bruk av hest i psykoterapeutisk arbeid, hesteterapi som del av et behandlingstilbud, utleie av anlegg, hjelp med kommunikasjon og trening av hest, og tjenester innenfor rehabilitering og hovhelse.

 

REHAB OG HOVHELSE

Kontakt Mari

HEST I PSYKOTEERAPI

Kontakt Norunn

RELASJONELL HORSEMANSHIP

Kontakt Trine