HISTORIEN OM LUNDEHAGEN

Lundehagen

Lundehagen

For ti år siden kjøpte Ole Kaare Lunde og Norunn Kogstad Lundehagen gård, beliggende på solsiden av Mjøsa like ovenfor Moelv. Jevnt og trutt har de jobbet mot å utvikle stedet i den retningen de har sett for seg, og nå er mange av brikkene endelig i ferd med å falle på plass. Fra 2022 står et splitter nytt ridehusanlegg klart på gården, hvor særlig det å implementere hest i psykoterapi vil stå i fokus. Målet er å utvikle Lundehagen til et ressurssenter for alt innen hest, helse og terapi. Med seg på laget har de fått erfarne Mari Aaen, som sammen med flere andre samarbeidspartnere vil være med på å utvikle Lundehagens tilbud ytterligere i tiden som kommer. Nedenfor kan du lese mer om oss, gården og hestene.

SENTER FOR HEST, HELSE OG SAMSPILL

Lundehagen gård

Lundehagen er en gård beliggende i åssiden ovenfor Moelv og med Innlandets råeste ridehusutsikt. Gården eies av Ole Kaare Lunde og Norunn Kogstad fra 2022 står et nytt ridehusanlegg på plass, med alle fasiliteter nødvendige for å kunne holde kurs, utdanninger, undervisninger og ulike arrangementer. I tillegg til 20×60 isolert ridehall, vil det finnes kafeteria, oppholdsrom, kurslokaler, dusj, toaletter, lokaler for rehabilitering og skoing, mønstringsplass mm. Ute finnes det gjestepaddocker. Stallen rommer 7 bokser.

LEGE, BONDE OG ALTMULIGMANN

Ole Kaare Lunde

Ole Kaare har overordnet ansvar for mange av gårdens små og store prosjekter, og har en imponerende ingeniør-evne når det gjelder å passe på detaljer i forbindelse med prosessen rundt ferdigstillelse av det nye ridehusanlegget. Han produserer også høy og ordner med mange store og små arbeidsoppgaver på gården. Ole Kaare kan, gjør og fikser det aller meste. Du finner han også på hesteryggen når tiden strekker til. Til daglig jobber Ole Kaare som fastlege i Brumundal og er spesialist i allmennmedisin.

PSYKODYNAMISK PSYKOTERAPEUT

Norunn Kogstad

Norunn er primus motor for utviklingen av Lundehagen som ressurssenter for hest, helse og samspill. Hun er utdannet psykodynamisk psykoterapeut, jobber som lege i spesialisering i psykiatri og driver en egen psykiatripraksis på gården, hvor hun aktivt hestene på gården implementeres i flere av behandlingene.

Norunn har omfattende erfaring innenfor hestefasilitert psykoterapi og tok sin etterutdannelse i HEAL-modellen i USA i 2013. Hun brenner for å heve kompetansen rundt fagfeltet. Hun ønsker å utvikle Lundehagen til et ressurssenter innen fagområdet. Norunn arbeider også som forsker, og har flere større forskningsprosjekter på gang rundt bruk av hest i psykoterapeutisk arbeid, som vil finne sted på Lundehagen de kommende årene.

I tillegg har Norunn flere utdannelser innenfor både yoga, sentrert ridning, hundetrening, hestefysioterapi mm. Hun har ofte litt for mange hunder, katter og hester, blant dem en fargerik bukett hester som aktivt deltar i psykoterapiarbeidet.

HOVSLAGERMESTER OG REHABANSVARLIG

Mari Aaen

Mari Aaen er en av få faglærte hovslagere i Norge som i tillegg har mesterbrev. Hun har arbeidet fulltid som hovslager i en årrrekke med en jevn og fast kundegruppe, og samarbeider tett med veterinær om ulik type sykeskoing, Mari er svært opptatt av hestens helse og å sørge for å hjelpe hester med å være sunne og friske. Hun vil være ansvarlig for rehabiliterings- og hovhelseavdelingen på Lundehagen. I tillegg har hun nettopp fullført en videreutdannelse innenfor hestefasilitert psykoterapi og vil hjelpe til som hesteansvarlig ved kurs og terapier.

Mari har en egen hest som brukes til mye forskjellig. Hun er glad i å lage god mat og er opptatt av en sunn og helhetlig livsstil.

DE FIRBEINTE

Hestene på Lundehagen

Hestene er en viktig del av Lundehagen og består av en svært fargerik gjeng både når det gjelder størrelse, utseende og personlighet. Flokken teller totalt 10 stykker.

De går alle i flokk på en romslig utegang. Et sunt og naturlig hesteliv er avgjørende dersom hestene skal fungere i jobben som firbeinte terapeuter.

Her kan du bli litt bedre kjent med dem alle sammen.

Les mer om hestene

Lundehagen gård har adresse Ringsvegen 145, 2390 Moelv. Kort vei fra E6, gode parkeringsmuligheter, overnatting i umiddelbar nærhet. Vi tilbyr kurs og kompetanseheving innenfor bruk av hest i psykoterapeutisk arbeid, hesteterapi som del av et behandlingstilbud, utleie av anlegg, kurs innenfor samspill med hest, og tjenester innenfor rehabilitering og hovhelse.

 

REHAB OG HOVHELSE

Kontakt Mari

HEST I PSYKOTEERAPI

Kontakt Norunn