Kontakt Norunn

Hesten som terapeut

Lundehagen er et ressurssenter for hestefasilitert psykoterapi.

Vi tilbyr kurs, workshops og utdannelser for å heve kompetansen blant terapeuter, institusjoner og profesjonelle aktører. Vi skreddersyr også tilbud til andre som ønsker å lære mer om hesten som terapeut. For institusjoner som ønsker å samarbeide med oss om hestefasilitert psykoterapi sine eksisterende behandlinger har vi en egen side med nærmere informasjon. I tillegg finned det en privat psykoterapipraksis på gården. Vi driver også med forskning på effekten av hestefasilitert terapi.

Hesten som terapeut

Lundehagen er et ressurssenter for hestefasilitert psykoterapi.

Vi tilbyr kurs, workshops og utdannelser for å heve kompetansen blant terapeuter, institusjoner og profesjonelle aktører. Vi skreddersyr også tilbud til andre som ønsker å lære mer om hesten som terapeut. For institusjoner som ønsker å samarbeide med oss om hestefasilitert psykoterapi i sine eksisterende behandlinger har vi en egen side med nærmere informasjon. I tillegg finned det en privat psykoterapipraksis på gården. Vi driver også med forskning på effekten av hestefasilitert terapi.

Kontakt Norunn

Lundehagen psykoterapi

www.lundehagenpsykoterapi.no

www.lundehagenpsykoterapi.no

På denne siden har vi samlet all informasjon om våre behandlingstilbud både for private og for offentlige instanser og institusjoner som ønsker et samarbeid om å implementere hestefasilitert psykoterapi i sine behandlingsformer.

Gå til side

KOMPETANSEHEVENDE KURS OG UTDANNELSER

Hest i psykoterapi

Vi tilbyr alt fra veiledning og rådgivning til kurs og utdannelser for profesjonelle helseaktører som ønsker å videreutvikle sin kompetanse rundt bruk av hest i psykoterapi.

Les mer

FOR DEG SOM VIL LÆRE MER OM HEST I TERAPI

Hesten som terapeut

Vi skreddersyr kurs og workshops som passer for aktører innenfor Inn på Tunet-tilbud, miljøarbeidere og andre som ønsker å lære mer om det å implementere hesten som terapeut.

Les mer

KOMPETANSEHEVENDE KURS OG UTDANNELSER

Hest i psykoterapi

Vi tilbyr alt fra veiledning og rådgivning til kurs og utdannelser for profesjonelle helseaktører som ønsker å videreutvikle sin kompetanse rundt hestefasilitert psykoterapi.

Les mer

FOR DEG SOM VIL LÆRE MER OM IMPLEMENTERING AV HEST I TERAPI

Hesten som terapeut

Vi skreddersyr kurs og workshops som passer for aktører innenfor Inn på Tunet-tilbud, miljøarbeidere og andre som ønsker å lære mer om implementering av hesten som terapeut.

Les mer

HESTENS EVNE SOM TERAPEUT

Hvorfor hesten?

Hva er det egentlig som gjør hesten egnet i psykoterapibehandling?

Hesten har en lang historie sammen med mennesket. Fra mytiske forestillinger og historier til dagens rekreasjons- og sportsdyr. Men hva er det som gjør hesten så egnet til å ta del i psykoterapeutiske behandlinger? Hvorfor ikke bare en hund eller katt?

Les mer

HESTENS EVNE SOM TERAPEUT

Hvorfor hesten?

Hva er det egentlig som gjør hesten egnet i psykoterapibehandling?

Hesten har en lang historie sammen med mennesket. Fra mytiske forestillinger og historier til dagens rekreasjons- og sportsdyr. Men hva er det som gjør hesten så egnet til å delta i psykoterapeutiske behandlinger? Hvorfor ikke en hund eller katt?

Les mer

Noen av våre tilbud:

Vi arrangerer kurs og workshops i HEAL-modellen (Human-Equine Alliances for Therapy and Learning (HEAL) . HEAL er en modell innenfor hestefasilitert psykoterapi som bygger på faktiske opplevelser med hester, og som arbeider med seks ulike nøkler for gode relasjoner, som vil være med på å fremme selvbevissthet via kunnskap om nevropsykologi, mindfullness og hestens unike evne til å respondere på våre ulike følelser. Informasjon om våre kommende HEAL-workshops finner du i kalenderen. 

 

På Lundehagen tilbyr vi temakurs, veiledninger og utdannelser for de som ønsker å videreutvikle sin kompetanse innenfor hestefasilitert psykoterpi.

I tillegg vil det tilbys kompetansehevende kurs og veiledning for aktører innenfor Inn på Tunet-tilbud, miljøarbeidere og andre som ønsker å lære mer om hesten som terapeut.

Alle våre kurs legges ut i kalenderen og vi kan skreddersy veiledning og kurs etter ønske. Ta gjerne kontakt med oss for nærmere info.

Dersom du ønsker å implementere hesteterapi som en del av et eksisterende behandlingstilbud, kan vi vtilby utleie av anlegg, hester og hestespesialist, som vil ta del av behandlingen sammen med en av våre terapeuter. Tilbudet er for institusjoner eller andre profesjonelle helseaktører. Vi skreddersyr disse tilbudene og mer informasjon rundt dette finner du på www.lundehagenpsykoterapi.no

Vi tilbyr ulike typer foredrag rundt bruk av hest i psykoterapeutisk arbeid for ulike aktører innenfor helsevesenet, Inn på Tunet eller andre interesserte. Ta gjerne kontakt for å diskutere hvordan vi kan skreddersy dette for din målgruppe.

Fra høsten 2022 vil det foregå et større forskningsprosjekt på Lundehagen om hestens funksjon som en terapeutisk ressurs. Forskningsprosjektet har fått tildelt midler fra Stiftelsen Hästforskning. Forskningen vil ledes av Norunn Kogstad. Prosjektet vil være et viktig steg for å dokumentere effekten av hestefasilitert terapi.

I tillegg har vi i samarbeid med den erfarne barne- og ungdomspsykiateren Sveinung Skårset, fått støtte fra Ann Kern-Godals minnefond for å skrive en manual fra arbeidet og den kliniske praksisen som Skårset har bygget opp gjennom de siste 20 årene ved Lofoten Hest og Helsesenter. Stiftelsens Ann Kern-Godals formål er å fremme forskning og kunnskapsbasert praksis innenfor hestefasilitert terapi for ulike pasientgrupper.

Vi tar sikte på å hente inn eksterne, spennende og kunnskapsrike kursholdere innenfor hestefasilitert terapi og legger fortløpende ut informasjon om disse arrangementene i vår kalender. Vil du være blant de første som får vite om våre kommende kurs anbefaler vi å melde deg på vårt nyhetsbrev.

Ønsker du mer informasjon om våre ulike kurs og/eller behandlingstilbud er du velkommen til å ta kontakt med oss på e-post: post@lundehagen.no.

På Lundehagen har lege og spesialist i psykiatri, Norunn Kogstad, en privat psykoterapi-praksis. Hennes fokus ligger på traumeforståelse, personlighetspsykologi, depresjon mm., i et relasjonelt perspektiv. Hesten inkluderes i behandlingen etter behov og ønske. For informasjon om timebestilling, ta kontakt med Norunn.

Vi har også mulighet for å tilby privatterapi med hest hos noen av våre andre behandlere. Ta kontakt dersom du ønsker nærmere informasjon.

Vi tilbyr enkeltøkter i hestefasilitert psykoterapi, 2-dagers intensiv hesteterapi og gruppeterapi. Du kan lese mer om disse tilbudene her.

På kalendersiden vår ligger alle våre kommende kurs. Finner du ikke det du leter?  Vi kan skreddersy kurs og veiledning etter ønske, ta gjerne kontakt.

SE VÅR KURSKALENDER

INTERESSERT I HESTEFASILITERT PSYKOTERAPI?

HOLD DEG OPPDATERT PÅ VÅRE KOMMENDE KURS OG ARRANGEMENTER!

Lundehagens nyhetsbrev

Lundehagen gård har adresse Ringsvegen 145, 2390 Moelv. Kort vei fra E6, gode parkeringsmuligheter, overnatting i umiddelbar nærhet. Vi tilbyr kurs og kompetanseheving innenfor bruk av hest i psykoterapeutisk arbeid, hesteterapi som del av et behandlingstilbud, utleie av anlegg, kurs innenfor samspill med hest, og tjenester innenfor rehabilitering og hovhelse.

 

REHAB OG HOVHELSE

Kontakt Mari

HEST I PSYKOTERAPI

Kontakt Norunn